POPIS POLJOPRIVREDE 2023.

18.08.2023. | Uncategorized

Počela prijava za popisivače

Svi zainteresovanikoji žele da budu popisivači na predstojećem popisu poljoprivrede za tu poziciju moći će da se prijave od utorka, 15. avgusta.

Kako je Republički  zavod za statistiku objavio, taj poziv će biti objavljen  u utorak u 8 časova na sajtu www.stat.gov.rs. Takođe, oglas će biti objavljen i na sajtu popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Poziv će biti otvoren do 21. avgusta, a kandidati treba da popune elektronsku prijavu. Podrazumeva se znanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.  Druge detalje u vezi sa procedurom izbora kandidata za popis možete pronaći na sajt www.stat.gov.rs.

Inače, popis poljoprivrede biće od 1. oktobra do 15. decembra 2023, a prvi rezultati očekuju se najkasnije do 31. januara 2024. godine. Konačni, kako je ranije najavljeno, biće objavljeni sukcesivno do kraja 2025. godine.

U popisu će učestvovati ukupno 4.000 ljudi, od čega 3.000 popisivača, a biće obuhvaćeno oko 680.000 domaćinstava, pravnih lica i preduzetnika koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Naveo je da je finansiranje popisa obezbeđeno iz budžeta Srbije, ali i pretpristupnih fondova EU IPA 2018.

Od 1. oktobra počeće popis poljoprivrednih domaćinstava a do tada uveliko su u toku pripreme za ovaj važan posao. Najaktuelnije je prijavljivanje za popisivače na predstojećem popisu poljoprivrede koje  počinje.

Poštovani, molimo Vaš lajk – like ,podelite shere  vesti, dodajte komentar ako želite  i uživajte u čitanju  takstova glasa  Kragujevca !

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *