Lažna dojava o bombi u zgradi Palate pravde u Kragujevcu gde bi trebalo da se održi suđenje rođacima Uroša Blažića

31.05.2024. | Interesovanja

Pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili su pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu, koji je trajao oko sat vremena, da je dojava o bombi bila lažna.

Nakon dojave koja je stigla jutros oko 8 časova, zaposleni u 11 pravosudnih institucija u Palati pravde u Kragujevcu bili su evakuisani.

U zgradi Palate pravde, u Višem sudu u Kragujevcu, za danas je zakazan početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Ivana Obradović izjavila je za Tanjug da će, odlukom sudije, planirano suđenje Gavrilovićima ipak biti održano danas, a tačan termin nastavka se još utvrđuje.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Izvor: Tanjug

Autor : Glas Kragujevca

 

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *