U Kragujevcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

09.05.2024. | Interesovanja

Polaganjem venaca kraj Spomenika oslobodiocima kod Pošte i kraj Spomenika crvenoarmejcima u Opornici obeležena je danas u Kragujevcu 79. godišnjica pobede nad fašizmom.

Vence su položili dr Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava, Kiril Kartašev, treći sekretar ambasade Ruske Federacije, GO Subnora, predstavnici MUP-a, Vojske Srbije, vojne policije i političkih partija.

Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava  je istakla da je Dan pobede nad fašizmom zabeležen je u istoriji kao veliki dan. Kragujevac se sa pijetetom seća svih onih koji su položili živote za našu slobodu.

– Kragujevac se sa pijetetom seća svih onih koji su položili živote za našu slobodu. Nakon 79 godina, nakon izuzetnog stradanja i velikog gubitka ljudskih žrtava, u trenutku kada se ponovo na sceni javljaju sile imperijalizma i revizionizma istorije, treba istaći da je stradalo mnogo rodoljuba, naših ljudi ali i da je nemerljiva uloga i doprinos Crvene armije.

Autor: Glas Kragujevca

 

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *