Uspeh studenata harmonike kragujevačkog FILUM-a na prestižnom Međunarodnom takmičenju u Belgiji

25.04.2024. | Uncategorized

Fenomenalni uspeh ostvaren je na Međunarodnom takmičenju akordeonista ,,Accordéons-nous.org” u Monsu u Belgiji, koje se predhodnih godina etabliralo kao jedno od najprestižnijih svetskih takmičenja u ovoj umetničkoj oblasti, ističu sa kragujevačkog Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Student Aleksandar Radović iz klase doc. Miodraga Đorđevića, pobednik je najveće i naprestižnije kategorije, senior klasik, izvevši veoma zahtevan program u tri etape; u izuzetnoj konkurenciji, a ispred eminentnog žirija kojeg su činili priznati stručnjaci sa uglednih evropskih akademija.

Istovremeno, Jovan Pajović, iz klase red.prof. Vladimira Blagojevića, osvojio je 3. mesto u kategoriji masters, ostvarivši veoma zapažen nastup u velikoj konkureciji studenata iz Nemačke, Italije, Francuske, Belgije, Kine, Litvanije!

Međunarodno takmičenje akordeonista u Monsu je održano od 18. do 21. aprila, a „prethodnih godina se etabliralo kao jedno od najprestižnijih svetskih takmičenja u ovoj umetničkoj oblasti“, istaknuto je u saopštenju.

Autor: Glas Kragujevca

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *