Kragujevčanin Mateja Marković juniorski prvak Srbije u badmintonu

24.04.2024. | Sport

Badminton klub RavensKG  osvajajio je  nova odličja na nedavno održanom Prvenstvu Srbije za 2024. godinu. Takmičenje je održano na beogradskoj Adi minulog vikenda.

Nastupila je I u kategoriji mešovitih parova sa klupskim kolegom Savom Ivanovićem, ali i pored korektnog nastupa nisu uspeli da izbore plasman iz grupe što je I razumljivo za debitovanje na U15 sceni.

Selena Stojanović, sa tri bronzane medalje, sjajno je predstavila klub i grad Kragujevac. Osvojila je bronzu u singlu za U17 i U19 devojčice, dok je u U19 dublu devojčica, u tandemu sa Katarinom Vig (BK „Dinamo“ Pančevo), takođe zauzela treće mesto.

Kod dečaka U15, Sava Ivanović je ostvario dve pobede u singlu, ali ga je potom zaustavio u 1/8 finala reprezentativac Srbije Đorđe Omrčen pobedom od 2-0 (21:14,21:17). U konkurenciji muških dublova debitovao je u tandemu sa Petrom Petrovićem, napredovali su iz meča u meč, ali im je nedostajala jedna pobeda za plasman u polufinale državnog prvenstva.

Ovaj izvanredan uspeh naših mladih takmičara svedoči o kontinuiranom napretku i posvećenosti Badminton kluba RavensKG u razvoju novih generacija vrhunskih badminton igrača.

Izvor: Glas Kragujevca, sport, badminton klub

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *