„Na maturu bez automobila“

14.03.2024. | Interesovanja

 

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije sprovodi kampanju pod nazivom „Na maturu bez automobila“ s ciljem da apeluje na maturante širom zemlje da ne koriste automobile kao vozači za odlazak i povratak sa maturskih proslava. Ova kampanja pokrenuta je 2014. godine, nakon tragedije u Kragujevcu kada je grupa maturanata stradala u saobraćajnoj nesreći.

Ovogodišnja poruka kampanje je „Na putu do 0 ne turiraj – maturiraj!“, koja je namenjena svim maturantima u Srbiji. Kako se bliži vreme maturskih večeri, Agencija je pozvala lokalne samouprave da se pridruže aktivnostima kampanje. Ukupno se 56 lokalnih samouprava prijavilo za učešće, očekujući uključenost više od 12.000 mladih.

Cilj kampanje je podizanje svesti o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju, posebno tokom maturskih proslava kada je konzumacija alkohola česta. Kroz kampanju, mladi će biti informisani o rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju i načinima kako ih izbeći, s namerom da se promoviše pozitivno ponašanje i smanji broj saobraćajnih nesreća među mladima.

U narednim danima, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije će održati tribine širom zemlje, u svim lokalnim samoupravama koje su se uključile u kampanju.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *