U selu kod Topole ženka sivog Orijaša okotila 18 zečića

20.02.2024. | Interesovanja

U selu Belosavci kod Topole, Milošu Iliću, poznatijem pod nadimkom Mange, pravo čudo se desilo- ženka sivoj Orijaša  okotila 18 malih zečića.

Ovo ne bi bilo nšta čudno da se to dešava često, ali kako je (Miloš) Mange rekao  do sada nikad nije imao takvo iskustvo, tj da ne pamti da je skorije nešto slično zabeleženo. Inače, Miloš se bavi se čuvanjem i odgojem orijaša dugi niz godina, a kruna svega desila se krajem januara 2024. godine, kada je postao majstor odgoja Srbije sa ovom rasom.

Miloš je na mnogo takmičenja do sada osvajao medalje, kunićarstvom se bavi dugi niz godina i njegova legla dostižu velike uspehe, ali sada je i on ostao iznenadjen kada je njegova zečica okotila ovoliki broj mladih. Na neki poseban način Miloš je postao brend Topole. Pored Miloša uzgajivači sitnih životinja iz okvira Topole postali su sastavni deo velikih takmičenja, a medalje i pehari postaju sve brojniji u vitrinama, kako Miloša, tako i Filipa, koji ovaj grad podno Oplenca promovišu na najlepši mogući naćin.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *