Prva Kragujevačka gimnazija dobitnik Svetosavske nagrade

27.01.2024. | Uncategorized

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2023. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima institucija i čestitala im na tom priznanju.

Prva Kragujevačka gimnazija dobitnik je Svetosavske nagrade za 2023. godinu.

  • Ove godine imamo 32 dobitnika Svetosavske povelje koja se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za znanja, veštine i kreativnost koju su pojedinci i institucije usmerili na opštu dobrobit i unapredili obrazovno-vaspitne prakse, odnosno dali doprinos razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji, rekla je ministarka.

Ona je dobitnicima poručila da su njihov dosadašnji rad, zalaganja i praksa pokazali da je zajednički cilj kvalitetno obrazovanje dostupno svima.

Podsetila je da će na večerašnjoj Svetosavskoj akademiji „U duhu svetosavlja“ u posebno osmišljenom kulturno-umetničkom programu učestvovati talentovana deca, učenici i studenti, a biće predstavljeni i dobitnici Svetosavske nagrade, navedeno je u saopštenju.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *