Čestitke za srpsku Novu godinu i poruke za srpsku Novu godinu

13.01.2024. | Uncategorized

Na dan 13. januara proslavljaju se Srpska Nova godina i Mali Božić, a svi žele  najlepše želje bliskim ljudima!

Srpska nova godina  proslavlja se 13. januara i po svemu je – srpska, našaliće se hroničari lepih praznika. Rođena iz inata, opozicionarskog duha, slavljena je i javno i krišom. Zovu je StaraJulijanskaPravoslavna Nova godina, ali najčešće jednostavno – Srpska.

Na dan 13. januara proslavlja se i značajan verski praznik – Mali Božić. Zbog svega toga, Srpska Nova godina se danas sve češće dočekuje kod kuće, uz meze, u društvu prijatelja i bez velike pompe.

Čestitke za srpsku Novu godinu su sjajan način da 14. januara tačno u ponoć obradujete svoje najmilije!

Srpska nova godina odličan je povod za okupljanje bliskih ljudi i slavlje uz muziku, hranu i piće. Kada vreme je za čestitanje kucne, primat preuzimaju zanimljive poruke i čestitke za pravoslavnu Novu godinu!

Tada je pravi trenutak da pokažete originalnost i svima koji nisu sa vama pošaljate upečatljivu i originalnu poruku, ili sastavite čestitku koja se sjajno uklapa uz novogodišnji dar.

Da li porukom želite da nasmejte čitaoca, možda da izrazite svoja duboka osećanja ili naglasite značaj ovog praznika? 

Koja god cilj želite da postignete čestitkom, nastavite da čitate naš tekst i prikupite inspiraciju za najlepše čestitke za srpsku Novu godinu!

Tradicionalne poruke za srpsku Novu godinu u stihu

Tradicionalne čestitke za pravoslavnu Novu godinu pomoći će vam da na prikladan i zanimljiv način prenesete svoje iskrene želje bliskoj osobi – prijatelju, kolegi, komšiji ili članu porodice. One su prožete religioznom simbolikom i rodoljubljem, te su odličan izbor za čestitanje pravoslavne Nove godine svim vernicima.

  • Srpski mislim, srpski pišem, sprski pričam, srpski dišem, srpsku ckvu obilazim, najmilije srpstvo pazim. Za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim. Oganj gori, vino teče, Srbi slave ovo veče. Srećna pravoslavna Nova godina!
  • Ostvari svaku svoju želju, Novu godinu dočekaj u veselju, a sve što ti nemir stvara nek odnese godina stara. Srećna srpska Nova godina!
  • Oj, narode srpski slavni, narode moj pravoslavni, slavi danas nek se znade da za srpstvo ima nade! Nek se čuje dečja graja, vera sveta nek nas spaja. Srećna pravoslavna Nova godina!
  • Ja sam Srbin, tim se dičim i na pretke svoje ličim. Tradiciju da nastavim, srpsku Novu sada slavim. Ko je slavi ovog dana, Bog ga čuv’o od dušmana, i mnogo mu sreće dao, a od zla ga sačuvao. Srećna pravoslavna Nova godina!
  • Jedan mudrac meni reče, slavi Srbine ovo veče, zbog sreće i zbog zdravlja i večnoga pravoslavlja. Ko god nije, neka znade da za srpstvo ima nade. Srećna pravoslavna Nova godina!
  • S dalekog neba oslušni glas Boga – voli sebe i bližnjega svoga. Kada srce glas ti čuje, pusti neka poveruje. Zdravlje nek se u tvoj dom useli, neka su ti ukućani veseli. Nek te krepi vera slavna, srećna srpska pravoslavna!
  • Pravoslavci srećna Nova, nek vam bude ko iz snova, puna zdravlja, sreće, para, mnogo bolja nego stara!
  • Danas Novu godinu slavi pravoslavac pravi. Neka nam sreće uvek bude, Bog je stvorio ljubav za ljude. Raduj se Srbine u svome domu, neka ti bude kao ostvarenje snova ova godina nova. Srećna pravoslavna Nova godina!
  • Krsti se sa tri prsta, nek ti je vera nepokolebljiva i čvrsta. Ja ću ti reći samo nekoliko slova – srećna ti Nova!

Ekipa portala Glas Kragujevca, želi Vam srećnu  2024 godinu.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *