DA LI NOSITE U KUĆI VUNENE ČARAPE-ZNATE LI KAKO VUNENE ČARAPE UTIČU NA ZDRAVLJE?

17.11.2023. | Ekonomija

Verovari ili ne, vuneve čarape sa sobom nose mnogo veće zdravstvene prednosti nego što to možemo i da pretpostavimo.

Vunene čarape su već odavno postale predmet historije i tradicije, starih naroda, tako su danas u upotrebi, sasvim drugačije i praktičnije, jeftinije, ali daleko manje zdravije od onih starih vunenih.

Vunene čarape  ne samo što su izrađene od potpuno prirodnog materijala, već taj materijal sa sobom nosi mnogo veće zdravstvene prednosti, nego što se to naizgled može pretpostaviti.

Kako spavanje u vuneninm čarapama utiče na Vaš organizam ? Čitanjem ćete možda poželeti da nabavite barem jedan par za tu svrhu.

Kada odemo na spavanje u vunenim čarapama, naš organizam tokom noći ima sposobnost da uspostavlja pravilnu telesnu, termo regulaciju, a na taj način uspostavlja se i harmonija u međusobnom funkcionisanju mozga i ostalih delova tela.

Vunene čarape  potiče cirkulaciju krvi u nogama, što je veoma bitno jer cirkulacija u perifernim dijelovima tela, ume da bude znatno slabija od one koja bi mogla da se nazove zdravo.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih čarapa podstiče pravilan protok životne energije, koju kineski stručnjaci nazivaju Chi energija i sprečava da nam ta energija odlazi u nepovrat putem stopala.

Vunene čarape pomažu da se na stopalima zadrži njihova prirodna vlaga, naročito tokom zime, a to sprečava sušenje i pucanje kože na nogama, pogotovo ako pre spavanja na stopala nanesemo i neku hidratantnu kremu.

Ako vam zvuči suludo da i tokom leta spavate u vunenim čarapama, odmah sledi razuveravanje. Verovali ili ne vuna je odličan izolator, tako da je u vunenim čarapama prijatno spavati i tokom leta, jer one nas zimi greju a leti hlade. U vunenim čarapama, ne samo da nećete imati problema sa znojenjem stopala, već one imaju i antibaterijsko dejstvo, što isključuje pojavu bakterijskih pa čak i gljivičnih infekcija na nogama. Kada je u pitanju spavanje u vunenm čarapama jedino o čemu morate voditi računa, jeste da trebate izbegavati nošenje čarapa koje ste nosili preko dana ispod obuće. Svakako trebate voditi redovnu higijenu nogu, a to znači da noge pre spavanja svakako operete i dobro osušite.

Odabir boje vunenih čarapa, zavisi o vašem modnom okusu, jer je bitno da u krevetu budete u svom stilu.

Spavanje u vunenim čarapama nam pomaže da brže utonemo u san. Statistika kaže, da se sa vunenim čarapama zaspi 15ak minuta ranije nego bez njih. Prijatan osećaj toplote na nogama, koje nanose vunene čarape, sprečava pojavu noćnog znojenja i napada valunga žena u menopauzi.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *