Boško (18) napustio Kraljevo i preselio se kod babe na selo:“Noću žanje žito drugom, danju radi za sebe”:

11.11.2023. | Ekonomija

U mnoštvu primera o nestajanju sela, priča mladog i posvećenog poljoprivrednika iz Stubla kod Kraljeva je pravo osveženje. Boško Jović je tek napunio 18 godina, rođen je i odrastao u centru Kraljeva, ali se pre dve godine preselio kod babe na selo, i pokušava da uveća domaćinstvo.

“Kad sam došao nije bilo ništa, bila je stara štalica, tamo, a ovo je bila je garaža, posle sam ovo prepravio, pomogla mi je baba finansijski, prepravio za štalu, tu mogu da vežem pet grla, imao sam tri, četiri junice, pa ova valja, ova ne valja, jednu prodaš, drugu ostaviš, i to se tako vrtelo. Svaki početak je težak dok se počne, kad se počne ide polako. Dobro je, ima vremena”, ispričao je Boško Jović iz sela Stubal kod Kraljeva .

“Žao mi ponekad da ga budim ali moram, šta ću. Po celu noć žanje žito drugom da bi došao do dinara, sutradan ide da radi njemu da bi imao za sebe i svoje. Ja uskočim da mu pomognem, koliko mogu. On se uhvatio toga pa dokle dođe”, kaže Milosija Jović, Boškova baka.

Stočni fond Jovića i dalje nije veliki. Moglo bi se reći i da nije dovoljan da im obezbedi dovoljno sredstava za život. Boškove sestre su studenti, zato neće da opterećuje roditelje.

Ovaj hrabar i vredan mladić s ljubavlju priča o životu i radu na selu, poljoprivrednim poslovima.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *