„Hladnu Skandinaviju zamenio za toplu Šumadiju“

08.11.2023. | Ekonomija

U poslednje vreme mladi sve češće menjaju grad za selo, a jedan od primera jeste Đorđe Isailović iz sela Donja Vrbava. Đorđe je jedno vreme svog života zbog svoje velike ljubavi fudbala proveo u Norveškoj. Hladna Skandinavija ipak nije mogla da mu pruži ono za čim je težio, a to je bila toplina doma. On je doneo odluku da se vrati u Srbiju, tačnije vratio se na imanje svog dede u Donjoj Vrbavi i tu pokrenuo svoj mali biznis, koji je prerastao u nešto veće, pa sada Đorđe poseduje farmu Ješevac.

– Oduvek mi je bila želja da se vratim na selo, na selu sam i odrastao. Život je nametnuo neke stvari, tako da se to desilo malo pre nego što sam ja želeo, ali ispostavilo se da se desilo u pravo vreme. Dosta stvari se poklopilo i mi smo kupili imanje, tačnije proširili dedino imanje. Odlučio sam da kultivišem prostor i da ga sredim na najbolji mogući način. – Izjavio je Đorđe Isailović

Đorđe je živeo u Grabovici dok se nije preselio u Donju Vrbavu na porodično imanje koje je proširio kupovinom domaćinstva u blizini. Domaćinstvo koje je kupio je bilo delimično zapušteno, a on ga je obnovio i izgradio nove objekte. Zatim se javila ideja da tu započne svoj biznis, uzgajanje svinja „moravki“ kao i  proizvodnju i prodaju proizvoda od njihovog mesa.

– Nisam se ranije bavio ovim poslom, ali smo u Grabovici uvek imali ove svinje. One su zahvalne za gajenje, možete da im ogradite veliki prostor, bitno je da im obezbedite vodu i da tokom godine imaju dodatak ishrani u vidu lucerke, žitarica i slično. U početku ovaj posao je bio moj hobi, ali pošto imam svoju hranu i prostor preraslo je u biznis. Zbog korone i situacija koje su se dešavale, to je dosta uticalo na ljude da se vrate na selo i probaju proizvode koji se tamo proizvode. S tim u vezi, svako ko je probao moravku po prvi put, bilo da je to pečenje ili suvo meso uvek se vraćao tome. Tržište je takvo, da mi ne možemo da proizvedemo koliko može da se proda. – rekao je Đorđe Isailović

Ove godine Đorđe je napravio pilot program sušenih suhomesnatih proizvoda. Na njemu je veliki pritisak da bude još bolji, jer tržište to zahteva, ali dobrom ogranizacijom sve se može postići- rekao je Đorđe, dodajući da je za uspeh u svakom poslu potrebna dobra ogranizacija i određivanje prioriteta.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *