Kragujevčanka Snežana ušla u Oksfordsku enciklopediju: Uvrštena među 3.000 najuspešnijih ličnosti u Srbiji

17.10.2023. | Uncategorized

Snežana Đurić i njeni sportski uspesi zaista su izuzetni.. Biti uvrštena među 3.000 najuspešnijih ličnosti u Srbiji u Oksfordovoj enciklopediji, koja je prvi put štampana na srpskom jeziku, svakako predstavlja veliko priznanje za njen trud i uspehe u planinskom trčanju.
Snežana Đurić, zajedno sa svojim klubskim kolegama iz Planinarsko-ekološkog kluba „Gora“ Kragujevac, doprinela je prepoznatljivosti kluba kako unutar tako i izvan granica Srbije. Klub je postao poznat po svojim takmičarima, uključujući Snežu, i njihovim impresivnim sportskim uspesima. Klub se može ponositi time što se sa svakog takmičenja vraćaju s najmanje jednom medaljom.

Snežana je takođe postala deo Oksfordove enciklopedije najuspešnijih ličnosti u Srbiji, što predstavlja veliko priznanje za njen rad i postignuća u oblasti planinskog trčanja. Ona ističe da joj je ovo priznanje donelo nove mogućnosti u oblasti sporta.

Njena posvećenost planinskom trčanju nije samo vezana za takmičenja, već i za pomoć mladim ljudima koji se bave ovim sportom. Dobila je poziv da bude selektor planinskog trčanja od strane Planinarskog saveza Srbije, što dodatno potvrđuje njenu ulogu u razvoju ovog sporta u Srbiji. Snežana Đurić ostaje posvećena osvajanju planinskih vrhova i daljem napretku u svetu planinskog trčanja.

Veliko priznanje za njen trud i uspehe u planinskom trčanju. Njen put od prvih planinskih kilometara sa bakom Milicom do osvajanja planina širom Evrope i osvajanja više od 200 medalja u poslednjih sedam godina zaista impresionira. Snežana je očigledno izvanredna sportistkinja i zaslužuje sva priznanja za svoje postignuće.

Snežana deli svoju strast prema planinskom trčanju i svoje uspehe sa svojim klubskim kolegom Vladimirom Potrićem. Iako je trčanje individualni sport, njih dvoje su uspeli da ostvare značajne uspehe zajedno na takmičenjima. Njihov uspeh na Evropskom prvenstvu na Prokletijama, gde je Snežana osvojila zlato.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *