Održana olimpijada sporta od 1. do 4. oktobra u Vrnjačkoj Banji

07.10.2023. | Uncategorized

Manifestacija koja  je okupila  više od 1000 penzionera organizujovala  se pod pokroviteljstvom predsednika Srbije

„Olimpijada sporta, zdravlja i kulture” – 16. po redu održaćela  se od 1. do 4. oktobra u Vrnjačkoj Banji, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pokret trećeg doba za aktivnu i kreativnu starost predvideo je brojne aktivnosti za penzionere tokom ta četiri dana. Prof. Dr Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, kaže da je animirano više od 10.000 najstarijih koji su učestvovati u nekoj od predviđenih aktivnosti.

„Reč je o raznim sportskim igrama, kulturnim sadržajima, književnim večerima, likovnim kolonijama i ekološkim radionicama, a važno je da je ovo finalna manifestacija kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, uključujući Beograd, Vojvodinu i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju”, napominje Savić.

Pobednici su  simbolično poneli medalje i pehare poslednjeg takmičarskog dana, a cilj j da se širi zdrav duh među starijom populacijom, dodaje naš sagovornik.

Programom je predviđeno  u Vrnjačkoj Banji na otvaranju olimpijade i zvanično bude proglašen početak primene penzionerske kartice. Inače, toga dana se obeležava i Međunarodni dan starih i praznik Pokreta trećeg doba.

U planu je izložba slikarske i ikonopisačke kolonije, nastup Hora iz Niša, aktivnosti poput vežbajmo zajedno, bazar zdravlja, štafeta u brzom hodanju. Olimpijada predstavnika trećeg doba predviđa i nadmetanje u pikadu, fudbalu, kao i prikazivanje više domaćih filmova.

pročitajte reklame, reklame, reklame

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *