Na KiM mirno: Još uvek zabranjen ulaz u Banjsku, pronađeno još jedno beživotno telo

25.09.2023. | Uncategorized

Juče oko 3 sata posle ponoći u selu Banjska kod Leposavića napadnuta je Kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi ranjen. Ujutru je na skretanju prema Banjskoj, na samoj raskrsnici, raspoređeno više oklopnih vozila specijalnih jedinica policije, a duž magistrale bili su vidljivi policajci ROSU sa dugim cevima.

U dvorištu Manastira Banjska čula se pucnjava, a naoružana lica koja su provalila kapiju napustila su manastir u toku večernjih sati, kasnije je primećeno prisustvo kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira.

Trojica Srba su stradala sa KiM, dvojica sasvim izvesno od snajperske vatre, sa velike udaljenosti, dvojica su teško ranjena i pretpostavlja se da postoji bojazan da je još jedno lice nastradalo. On je naveo da je juče bio jedan od najtežih dana za našu zemlju i narod i ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo.

Hodočasnici iz manastira Banjska napustili KiM

Grupa od 30 hodočasnika iz Novog Sada, koji su tokom jučerašnjeg incidenta bili pod opsadom u manastiru Banjska, gde su proveli i noć, prošli su prelaz Jarinje i uputili se dalje ka Srbiji.

Oni su do prelaza Jarinje putovali u pratnji Kosovske policije i Euleksa. Nakon kraće provere, napustili su Kosovo.

Pročitajte reklame, mogu Vam biti korisne.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *