SVEŠTENIK NA NIŠANU Dramatična scena u manastiru Banjska: Naoružana osoba uperila pištolj u svešteno lice, vernici zaključani u kapeli

24.09.2023. | Uncategorized

U dvorištu manastira Banjska nalaze se maskirana i naoružana lica, dok su sveštenstvo i vernici zaključani u kapeli.

Ova situacija u manastiru Banjska na Kosovu deluje vrlo ozbiljno i zabrinjavajuće. Naoružane osobe koje upadaju u verske objekte i prete sveštenicima i vernicima predstavljaju ozbiljnu bezbednosnu pretnju.

Važno je da se hitno reaguje kako bi se zaštitili životi i bezbednost ljudi u manastiru. Lokalne vlasti i policijske agencije treba da preduzmu sve potrebne mere kako bi se ova situacija rešila i osobe koje su izvršile ovaj napad privedene pravdi.

Situacije kao ova podsećaju na važnost očuvanja mira i bezbednosti na verskim mestima i apeluju na sve strane da se suzdrže od nasilja i da se konflikti rešavaju na miran način putem dijaloga i pregovora.

Prisustvo poklonika iz Novog Sada u manastiru Banjska dodaje dodatnu zabrinutost i potrebu za brzim rešavanjem situacije. Važno je da se obezbedi njihova bezbednost, kao i bezbednost sveštenika, igumana i bratije manastira.

Pročitajte reklame, reklame,reklame

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *